Izjava o zasebnosti
Osebni podatki naših uporabnikov so eno izmed področij, kateremu posvečamo izredno skrb in pozornost. Poskrbimo, da so vse zahteve ne samo dosežene, ampak jih, če se le da, presežemo, saj se zavedamo občutljive narave tega področja. S spletno knjigarno in trgovino Jazbina upravlja Založba Jazbina (v nadaljevanju Založba Jazbina), je v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (uredba GDPR) zavezan k varovanju osebnih podatkov svojih uporabnikov. Založba Jazbina (v nadaljevanju Založba Jazbina) je tudi upravljavec osebnih podatkov.


Za potrebe poslovanja, spletne knjigarne in trgovine  Založba Jazbina zbira naslednje uporabnikove podatke:

- ime in priimek,

- naslov in kraj dostave paketa,

- naslov in kraj za izdajo računa,

- naslov elektronske pošte,

- kontaktno telefonsko številko,

- podjetje,

- ostale podatke, ki jih uporabniki vnesete v obrazce na spletnem mestu Jazbina,

- in druge podatke za izboljšanje uporabniške izkušnje nakupa 


Namen zbiranja in uporaba podatkov
Podatke zbiramo v skladu za namenom, za katerega ste nam jih posredovali. Posredovanih osebnih podatkov ne uporabljamo za drug namen. Trgovina Jazbina navedene osebne podatke ob oddaji naročila uporabi za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje podatkov za dokončno izvedbo naročila, pošiljanje obvestila za zaključitev naročila v roku 24 ur, odpremo naročila in za pošiljanje računov) in ostalo potrebno komunikacijo z uporabnikom. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Podatke posredovane ob prijavi na e-novice uporabljamo za namene marketinga, novic, novosti in ostalo vsebino, povezano s spletno knjigarno in trgovino Jazbina.

 

Soglasje
Ko oddate naročilo ste seznanjeni in se strinjate z našimi pogoji poslovanja. Ob oddaji naročila vas bomo oz. vas lahko vprašamo, če želite prejemati naše e-novice (v kolikor je ta opcija vklopljena).


Kako se odjavim iz e-novic?
Če se po tem, ko ste oddali soglasje, premislite, lahko le to prekličete, tako, da nas kontaktirate na trgovina@jazbina.si


Pravice posameznika
Vsak posameznik ima naslednje pravice v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov:

- Pravica do odstopa/seznanitve z lastnimi osebnimi podatki (podatke o stranki, ki se hranijo)

- Pravico do popravka osebnih podatkov

- Pravico do izbrisa osebnih podatkov (ko osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so obdelujejo in hranijo, v primeru preklica privolitve ali v primeru obdelave podatkov brez soglasja. Pravica do pozabe osebnih podatkov ni absolutna - kar temelji na zakonu je močnejše od naše volje)

- Pravica do omejitve obdelave

- Pravica do prenosljivosti podatkov (posameznik ima pravico, da prejme osebne podatke v zvezi z njim, ki nam jih je posredoval, da te prenese drugemu upravljavcu)

- Pravica do ugovora

 

Dolžnost upravljavca osebnih podatkov
- Kot upravljavec smo dolžni, da v roku 1 oziroma 2 mesecev od oddaje vaše zahteve (pravice) reagiramo.

 

Varnost
Za zaščito vaših osebnih podatkov sledimo Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov, razumnim previdnostnim ukrepom in upoštevamo najboljše prakse industrije, da se prepričamo, da podatki niso neustrezno izgubljeni, zlorabljeni, dostopni, razkriti, spremenjeni ali uničeni.

Če nam posredujete podatke o vaši kreditni kartici, so podatki šifrirani s tehnologijo varne vtičnice (SSL) in shranjeni s šifriranjem AES-256 (v kolikor je ta opcija plačila vklopljena v spletni trgovini).

Izjemno razkritje podatkov
Podatki, ki jih Založba Jazbina zbira in obdeluje, bodo razkriti le, če je taka obveznost določena v zakonu, uredbi ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov upravljalca spletne knjigarne in trgovine Jazbina.

 

Hranjenje podatkov
Podatke, ki ste nam jih posredovali ob prijavi na prejemanje e-novic hranimo do preklica. Soglasje za obdelavo osebnih podatkov lahko kadarkoli prekličete. Preklic privolitve ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov pred preklicem. Vse ostale osebne podatke v okviru pogodbenega sodelovanja hranimo v skladu z veljavno zakonodajo.

 

O piškotkih

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?
Piškotek je kratko besedilo, ki ga spletna stran ob vašem obisku pošlje brskalniku. Tako vas spletna stran prepozna, si z njim zapomni podatke o vašem obisku in vam omogoči prijazno ter enostavnejšo spletno storitev. S pomočjo piškotkov prilagajamo vsebino na naši spletni strani, si zapomnimo vaše preference in beležimo obisk naše spletne trgovine. Brskanje po naši spletni trgovini je s piškotki prijetnejše, hitrejše in predvsem učinkovitejše.

 

Seznam piškotkov, ki jih uporabljamo

- "_session_id", enoličen žeton, seja, Omogoča sistemu Shopify shranjevanje podatkov o vaši seji (napotitelj, ciljna stran itd.).

- "_shopify_visit", brez hranjenja podatkov, Veljaven 30 minut od zadnjega obiska, Uporablja se za sledenje števila obiskov na spletnem mestu

- "_shopify_uniq", brez hranjenja podatkov, poteče ponoči (glede na obiskovalca) naslednjega dne, šteje število obiskov v trgovini za eno stranko.

- "cart", enoličen žeton, veljaven 2 tedna, Vsebuje informacije o vsebini vaše nakupovalne košarice.

- "_secure_session_id", enoličen žeton, seja

- "storefront_digest", enoličen žeton, Če trgovina ima geslo, se uporablja za ugotavljanje, ali ima trenutni obiskovalec dostop.

- "sb" delovanje Facebook vtičnika, veljaven 2 leti

- "fr" delovanje Facebook vtičnika, veljaven 3 mesece

- "xs" delovanje Facebook vtičnika, veljaven 3 mesece

- "presence" delovanje Facebook vtičnika, veljaven za čas seje

- "c user" delovanje Facebook vtičnika, veljaven 3 mesece

- "pl" delovanje Facebook vtičnika, veljaven 1 mesec

- "wd" delovanje Facebook vtičnika, veljaven 1 teden

- "m_pixel_ratio" delovanje Facebook vtičnika, veljaven za čas seje

- "datr" delovanje Facebook vtičnika, veljaven 3 mesece

- "dpr" delovanje Facebook vtičnika, veljaven 1 teden

- "act" delovanje Facebook vtičnika, veljaven za čas seje

- "_utma" statistika ogledov spletne strani, Google Analytics, veljaven 2 leti

- "_utmz" statistika ogledov spletne strani, Google Analytics, veljaven 6 mesecev

- "_utmv" statistika ogledov spletne strani, Google Analytics, veljaven za čas seje

- "_utmc" statistika ogledov spletne strani, Google Analyitcs, veljaven za čas seje

 

Za več informacij o piškotkih, kako deujejo in kako jih onemogočite obiščite spletno stran http://www.allaboutcookies.org.

 

Sledenje aktivnostih na straneh
- “Log datoteke” sledijo in beležijo aktivnosti, ki jih izvedete na spletni strani. Tukaj se beležijo naslednji podatki: IP naslov, tip brskalnika, ponudnik internetnih storitev, referenčne strani, strani iz katerih ste prišli in datum/čas aktivnosti.

- “Web beacons,” “tags,” in “pixels” so elektornske datoteke uporabljene za beleženje informacij kako uporabljate spletne strani.


Onemogočanje piškotkov
Uporabnik lahko sam, v spletnem brskalniku upravlja ali bo omogočal piškotke ali ne.

Za več informacij izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:

 

Plačilo
Če za dokončanje nakupa izberete neposredni plačilni prehod, Shopify shranjuje podatke o kreditni kartici. Šifrira se preko standarda varnosti podatkov industrije plačilnih kartic (PCI-DSS). Podatki o nakupni transakciji so shranjeni samo toliko časa, kolikor je potrebno za dokončanje nakupne transakcije. Ko je leto dokončano, se informacije o nakupu transakcije izbrišejo.

Vsi neposredni plačilni prehodi se držijo standardov, ki jih določi PCI-DSS, kot jih upravlja Svet za varnostne standarde PCI, kar je skupno prizadevanje blagovnih znamk, kot so Visa, Mastercard in Diners/Discover.

Zahteve PCI-DSS pomagajo zagotoviti varno obdelavo podatkov kreditnih kartic s strani naše trgovine in njenih ponudnikov storitev.

Če želite več informacij, si jih lahko preberete še pogoje poslovanja storitve Shopify (https://www.shopify.com/legal/terms) ali izjavo o zasebnosti (https://www.shopify.com/legal/privacy).*

* Opomba: Velja v primeru, da je v spletni trgovini ta možnost plačila omogočena. 

 

Storitve tretjih oseb
Na splošno bodo drugi ponudniki, ki jih uporabljamo, zbirali, uporabljali in razkrivali vaše podatke v obsegu, ki je potreben za opravljanje storitev, ki nam jih posredujejo.

Vendar pa imajo nekateri ponudniki drugih storitev, kot so plačilni prehodi in drugi procesorji plačilnih transakcij, svoje lastne pravilnike o zasebnosti v zvezi z informacijami, ki jih moramo zagotoviti za vaše transakcije, povezane z nakupom.

Za te ponudnike priporočamo, da preberete njihove pravilnike o zasebnosti, da boste lahko razumeli način, kako bodo ti ponudniki obdelovali vaše osebne podatke.

Upoštevajte zlasti, da se lahko nekateri ponudniki nahajajo na lokaciji, ki ima drugačno pristojnost. Torej, če se odločite, da nadaljujete z transakcijo, ki vključuje storitve ponudnika tretjih oseb, lahko vaše informacije postanejo predmet zakonov pristojnosti, v katerih se nahaja ta ponudnik storitev ali njegove storitve.
Z vsemi zunanjimi izvajalci ima Založba Jazbina sklenjeno pogodbo o sodelovanju ter varovanju osebnih podatkov.


Izboljšanje uporabniške izkušnje
Vaše osebne podatke bomo uporabili za zagotovitev targetiranih oglasov in marketinškega komuniciranja, za katerega verjamemo, da vas zanima. Za več informacij o tem, kako targetirano oglaševanje izgleda, si lahko preberete na Network Advertising Initiative’s (“NAI”) izobraževalni strani http://www.networkadvertising.org/understanding-online-advertising/how-does-it-work. 

 

Odjava iz targetiranega oglaševanja
Kadarkoli se lahko odjavite iz targetiranega oglaševanja. Odjavo izvedete tukaj:

- FACEBOOK - https://www.facebook.com/settings/?tab=ads

- GOOGLE - https://www.google.com/settings/ads/anonymous

 

Dodatno, odjavite se lahko tudi na Digital Advertising Alliance’s opt-out portalu na http://optout.aboutads.info/.


Povezave
Ko kliknete na povezavo v naši trgovini, vas lahko pelje iz našega spletnega mesta. Za prakso zasebnosti na drugih spletnih mestih ne odgovarjamo in vas spodbujamo, da preberete njihove izjave o zasebnosti.

 

Soglasje starosti
S privolitvijo strinjanja s pogoji poslovanja potrjujete, da ste stari nad 16 let. Oseba, mlajša od 16 let, nam mora na e-pošto trgovina@jazbina.si poslati potrditev staršev za obdelavo osebnih podatkov te osebe.

 

Spremembe izjave o zasebnosti
Pridržujemo si pravico, da lahko kadarkoli spremenimo pravilnik o zasebnosti, zato ga preglejte večkrat. Spremembe in pojasnila bodo začele veljati takoj ob njihovi objavi na spletni strani. Če bomo izjavo o zasebnosti spremenili bistveno, vas bomo o tem tudi obvestili.

 

Vprašanja in kontaktni podatki
Če želite: dostopati, popravljati, spreminjati ali izbrisati vse osebne podatke, ki jih imamo o vas, prijaviti pritožbo ali preprosto želite več informacij, se obrnite na našega pooblaščenca za skladnost z zakoni na trgovina@jazbina.si